Autoclavă +Aparat de produs tuica + butoi 30l
Description
Cum functionează autoclavul și cum se folosește corect?
Pretest!
- Atentie! Respectați măsurile de siguranță la folosirea autoclavului, Tineți copii departe de aparat, nu lăsați autoclavul nesupravegheat.
- Sigilați toate piesele detașabile, de asemenea robinetul, folosind FUM - bandă sau cârlig, strângeți bine.
- Setați temperatura ambiantă pe termometru, concentrându-vă pe cea electronică, rotind șurubul cu o șurubelniță, apoi cu grijă, pentru a nu deteriora garnitura, introduceți termometrul în orificiu, strângeți șurubul mic.
- Vă recomandăm să verificați mai întâi autoclavul pentru scurgeri umplând-ul cu apă rece până la refuz, strângeți capacul și creați presiune cupompa la 3 atmosfere.

Funcționare în autoclavă:
- Pregătiti borcane cu capace noi și benzi elastice noi.
- Puneți borcanele în autoclavă, nivelul apei din autoclavă ar trebui să fie cu cel puțin 3 centimetri mai mare decât nivelul ultimului rând de bănci.
- Strângeti foarte bine capacul clemei, conexiunile detașabile ar trebui să fie bine răsucite.
- Creați presiune (pompare) prin supapă la 0,8-1 atmosferă.
- Opriți focul, monitorizăm creșterea temperaturii și a presiunii, care în sine începe să crească: presiunea de 3 atmosfere pe manometru corespunde aproximativ cu temperatura de 120 de grade pe termometru.
Exemplu de referință:
- Carnea se gătește la o temperatură de 120 de grade. Legumele, fructele la 110 de grade.
Timp aproximativ de pasteurizare:
- Carne tare, oase: până la 50 de minute - 1 oră
- Pește: 40 de minute
- Carne de porc: 45 de minute
- Legume: 20 minute
După finișaree procesului de gătire, NU atingeți autoclavul, NU deschideți supapa de scurgere, așteptați până când recipientul se răcește la temperatura camerei și presiunea scade. Înainte de deschidere, asigurați-vă că presiunea din interior nu este mai mare de 0,8 bari, folosind bobina supapei de reținere, eliberați excesul de presiune la 0 și deschideți capacul.
Cum se umple borcanele introduse în autoclavă?
Înălțimea recomandată a spațiului de aer în borcanul comandat introdus în autoclav trebuie să fie între 20-30 mm.
La ce temperatură moare botulismul?
Cifre aproximative: Expunerea timp de 30 de minute la o temperatură de 120 grade Celsius a sporilor bacteriei Clostridium botulinium, duce la distrugerea acestora.