m.Chisinau,str. Uzinelor 169 L-V: 08:30 – 18:00, S: 9:00- 13:00
rourus
(022) 42 24 45(022) 42 24 46
Catalog

Autoclav 70 l de conservare, sterilizare borcane

Vendor code: Р3100932
in stoc
Data de verificare prețului:18.10.2022
Autoclav de 70 litri, pentru sterilizare 42 borcane de 700g

Description

Autoclav din inox alimentar pentru fabricarea conservelor din carne, pește, legume și fructe. Inox alimentar AISI304

  • Amplasarea borcanelor in autoclava 70l
  • 0,5 litri: 4 rânduri de 14 borcane
  • 0,7 litri: 3 rânduri de 14 borcane
  • 1 litru: 3 rânduri de 9 borcane
  • 3 litri: 2 rânduri de 4 borcane


În complectație:
-capac cu clamp
-manometru
-termometru
-supapă de siguranță
-robinet cu mufă pentru compresie
-suport cu găuri pentru borcane

Parametri aproximativi:

Material autoclav: inox alimentar AISI 304
Diametru: 400 mm
Diametru capac: 168 mm
Volum: 70 litri
Termometru: 120 C
Manometru: 10 bari
Temperatura de lucru: 110 C - 120 C
Temperatura maximă: 120 C
Presiunea de lucru: 3,2 bari – 3,9 bari

Autoclav din inox alimentar pentru fabricarea conservelor din carne, pește, legume și fructe.

Cum functionează autoclavul și cum se folosește corect?

Pretest!

  1. Atentie! Respectați măsurile de siguranță la folosirea autoclavului, Tineți copii departe de aparat, nu lăsați autoclavul nesupravegheat.
  2.  Sigilați toate piesele detașabile, de asemenea robinetul, folosind FUM - bandă sau cârlig, strângeți bine.
  3.  Setați temperatura ambiantă pe termometru, concentrându-vă pe cea electronică, rotind șurubul cu o șurubelniță, apoi cu grijă, pentru a nu deteriora garnitura, introduceți termometrul în orificiu, strângeți șurubul mic.
  4.  Vă recomandăm să verificați mai întâi autoclavul pentru scurgeri umplând-ul cu apă rece până la refuz,  strângeți capacul și  creați presiune cupompa la 3 atmosfere.

Funcționare în autoclavă:

  1. Pregătiti borcane cu capace noi și benzi elastice noi.
  2. Puneți borcanele în autoclavă, nivelul apei din autoclavă ar trebui să fie cu cel puțin 3 centimetri mai mare decât nivelul ultimului rând de bănci.
  3. Strângeti foarte bine capacul clemei, conexiunile detașabile ar trebui să fie bine răsucite.
  4. Creați presiune (pompare) prin supapă la 0,8-1 atmosferă.
  5. Opriți focul, monitorizăm creșterea temperaturii și a presiunii, care în sine începe să crească: presiunea de 3 atmosfere pe manometru corespunde aproximativ cu temperatura de 120 de grade pe termometru.

Exemplu de referință:

  • Carnea se gătește la o temperatură de 120 de grade. Legumele, fructele la 110 de grade.

Timp aproximativ de pasteurizare:

  • Carne tare, oase: până la 50 de minute - 1 oră
  • Pește:   40 de minute
  • Carne de porc: 45 de minute
  • Legume:   20 minute

După finișaree procesului de gătire, NU atingeți autoclavul, NU deschideți supapa de scurgere, așteptați până când recipientul se răcește la temperatura camerei și presiunea scade. Înainte de deschidere, asigurați-vă că presiunea din interior nu este mai mare de 0,8 bari, folosind bobina supapei de reținere, eliberați excesul de presiune la 0 și deschideți capacul.


Cum se umple borcanele introduse în autoclavă?

Înălțimea recomandată a spațiului de aer în borcanul comandat introdus în autoclav trebuie să fie între 20-30 mm.

La ce temperatură moare botulismul?

Cifre aproximative: Expunerea timp de 30 de minute la o temperatură de 120 grade Celsius a sporilor bacteriei Clostridium botulinium, duce la distrugerea acestora.

tags:
×
Contacte
Adresa noastră:
m.Chisinau,str. Uzinelor 169
Luni—Vineri 8:30—18:00, S 9:00 -13:00
×