Aparat pentru ţuică din inox

Material.

Unii fac aparatul din aluminiu , dar materialul afectează gustul și eliberează substanțe nocive în băutură. Pentru ţuică la domiciliu, este mai bine să folosiți oțel inoxidabil și cupru , care nu reacționează cu alcoolul.

Alambicul – este proiectat pentru productia de tuica (de obicei din cupru ), partea superioară – este proiectată ca o cupolă. Folosit în tehnologia tradițională de cognac și whisky
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua și cu lemne.

 

Instalatia de distilare – aparat pentru ţuică în care modulul de vapori de răcire este realizat sub forma unei țevi verticale cu condensator de reflux montat pe partea superioară, care separă lichidul în fracțiuni în timpul distilării.

Poate fi folosit pentru prepararea oricărei băuturi: ca de obicei ţuică de zahăr și pentru distilate „nobile” (cognac, whisky, chacha).

Distilerul clasic – constă din două părți legate între ele: un cub de distilare și un racitor. Pentru majoritatea oamenilor obișnuiți, acest design special este asociat cu aparatul de distilat, deoarece este utilizat pe scară largă, datorită simplității producției, în special în zonele rurale.


Este posibil să conectați și încălzitorul electric tubular (TEN) la modelele selectate.