Teasc si zdrobitor de struguri

Echipamente vinificatie.

Dragi vinificatori!

Chiar daca suntem in mijlocul verii, este momentul sa va ganditi ca in scurt timp toamna va sosi si via dumneavoastra va fi culeasa, iar strugurii vor fi gata de a se transforma in vin. Cu siguranta ca este un noroc pentru gospodarul care are propria sa cultura de vita-de-vie si isi poate prepara singur licoarea aceasta minunata, insa, daca nu dispune de acele prese (teascuri) pentru struguri potrivite, aceasta lucrare devine aproape imposibila.

Compania „METANCOR-COM” SRL vă propune teascuri si zdrobitoare de strugurui manuale si electrice de la producătorul italian „Fratelli Маркизио” S.P.A.

Prelucrarii primare a strugurilor este zdrobirea si separarea.

Zdrobirea consta in distrugerea integritatii boabelor in vederea eliberarii sucului pe care il contin, fara a faramita pielitele, semintele si ciorchinii. In urma acestei operatii, microflora existenta pe struguri este dispersata in intreaga masa de mustuiala. Daca strugurii nu sunt zdrobiti, sucul nu se poate transforma in vin, deoarece drojdiile care produc fermentatia, prezente in principal pe suprafata boabelor, nu-si pol exercita actiunea lor asupra sucului inchis in boabe.

Actiunea produsa in timpul zdrobirii favorizeaza inmultirea drojdiilor care, la randul lor, determina o fermentatie rapida si usoara a mustului.